Annons:

”Tack för en ren och fin stad”

"Tack för en fin stad"

”Tack för en ren och fin stad”

Så skriver en kvinna till Västerviks kommun som gjort ett kortare besök i Västervik. Annika Boman som arbetar med Cityutvecklingen i Västervik berättar hur man har arbetat för att få en vacker och fin stad.

Annons:

Jag och min man har gjort ett kortare besök med övernattning i charmiga Västervik. Tack för en så ren och fin stad, skriver kvinnan som är boende i Nacka.

- Det var många år sedan det var så rent och fint i min egen hemkommun. Jag vet vad jag talar om då jag och vår hund är ute flera timmar varje dag. Heja Västervik och inspirera gärna andra kommuner att bli lika rena och trivsamma, skriver kvinnan.

DVV kontaktade Annika Boman på Västervik Framåt, som arbetar med Citysamverkan i Västervik.

Hur känns det att få så mycket beröm?

- Det är jätteroligt.

Hur har ni jobbat med att hålla en så hög nivå i centrala Västervik?

- Att man håller rent på gatorna är Västervik Miljö & Energi AB:s förtjänst de städar i centrum. Jag vill också framhäva fastighetsägarna som är måna om att deras fastigheter är snygga och välskötta.

Samtidigt vill hon ge beröm till alla näringsidkare i Västervik.

- Det är en kombination mellan näringsidkare och fastighetsägarna som tar sitt ansvar och förstår att de har ett ansvar som en del i det offentliga rummet. Många är också måna om att det ska vara trivsamt även kvällstid och tänder upp i skyltfönstren så att besökare ska känna sig tryggare, säger Annika Boman.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt