Annons:

”Ett väldigt bra initiativ att ha möte om droger”

Elin Landerdahl (M) Marcus Fridlund (S)

”Ett väldigt bra initiativ att ha möte om droger”

Samhället stod upp i måndagskväll för att motverka att mer narkotika sprids bland unga, när många samhällsinstanser samlades för att informera föräldrar om hur de ska agera om de misstänker att deras barn missbrukar narkotika.
- Skolan kan bidra med att skapa mötesplatser där föräldrar kan träffas och fortsätta diskussionen och sprida information mot droger, säger Magnus Bengtsson, Barn – och utbildningschef i Västerviks kommun.

Annons:

I dag är det enligt unga lättare att få tag på hasch än att komma över alkohol. Det var därför som flera av samhällets viktigaste instanser kallade föräldrar till ett möte på Bryggaren i måndagskväll.

Polis Lisa Koblank var där och berättade om hur polisen agerar när de träffar på en narkotikapåverkad ungdom. Hon sa också att det har förekommit att polisen tagit hand om barn, som är påverkade, så unga som 12 år.

Ambulansen, socialkontoret, Varvet, BUP och Mejeriet var också på plats för att informera föräldrarna om vad som sker när ett barn missbrukar droger. Marcus Fridlund (S) ordförande i Barn – och utbildningsnämnden (BUN) och Elin Landerdahl (M), vice ordförande i BUN, var och lyssnade.

- Det var ett väldigt bra initiativ. Det var väldigt mycket människor som kom till mötet och informationen var bra, säger Elin Landerdahl.

Flera föräldrar har uppskattat mötet och tackat för att de fått bra tips om hur de ska förhålla sig till barn som är i tidiga tonåren.

- Det blev en positiv kraft när så många samlades, för att lyssna på vad samhället kan göra. Jag upplevde informationen som välkomnande inte dömande, säger Marcus Fridlund.

Han vill poängtera att skolan har en stor roll med att arbeta mot droger.

- Vi måste visa att skolan inte ställer upp på droganvändning.

Magnus Bengtsson Barn – och utbildningschef förklara hur man ser på frågan.

- Vi måste synliggöra problemet och på det sättet sätta oss in i vilka signaler som finns och peka på när någonting går åt fel håll. Det är viktigt att vi kan hjälpa föräldrar som vill ha vår hjälp.

Elin Landerdahl håller med och säger att det är en större fråga.

- Det är en fråga för hela samhället, men föräldrarollen är den viktigaste. Det är viktigt att föräldrarna talar med varandra och är nyfikna på vad deras barn gör samt att de begränsar pengatillströmningen till barnen.

Hon hoppas också att liknande möte kan genomföras en gång per år för att informera föräldrarna.

Magnus Bengtsson säger att skolan kan bidra med en mötesplats.

- Skolan kan bli en arena där föräldrarna kan mötas, säger han.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt