Annons:

Två bröder döms för flera brott – polis hittade 8 000 tabletter

Polisen hittade 8 000 narkotikaklassade tabletter i en bil som tillhörde den äldre av bröderna. Polisen hittade också en el – pistol som en av bröderna hade hos sig.

Annons:

Den yngre av bröderna, som är 24 år, döms av Kalmar tingsrätt för olovlig körning, vapenbrott, narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Han erkänner tre av brotten. Att han hade kört bilen när polisen stoppade fordonet förnekar han, trots att han enligt polisen, klev ut genom bildörren på förarsidan.

När det gäller vapenbrottet säger sig mannen att han hjälpt en kompis att förvara el – pistolen och glömt att lämna in den till polisen.

Han döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar.

Hittade 8 000 tabletter i bilen

Den andra brodern, som är 32 år, greps när han stoppades slumpartat av en polispatrull som fattade misstanke mot mannen och hans agerade. Efter en kort jakt till fots i området kunde mannen gripas och han hade då cirka 460 000 kronor i en väska. När polisen fick genomföra en husrannsakan i mannens bil hittade man 1 300 narkotikaklassade tabletter, samt en bilnyckel till sen annan bil, gömt bakom en list.

Den bilen hittades i närområdet och där i hittades ytterligare narkotikaklassade tabletter. Totalt fann polisen 8 000 narkotikaklassade tabletter.

Mannen nekade till att den andra bilen tillhörde honom. Han uppgav i rätten att han redan hade sålt den bilen och att han inte hade någonting med den att göra. Rätten anser det föga troligt att den nya ägaren till den bilen hade gömt en bilnyckel till den bilen bakom en list i mannens egen bil. Därför döms han för narkotikabrott.

Tingsrätten anser att mannen inte kan förklara på ett riktigt sätt varför han hade så mycket pengar i en väska när han greps. Rätten anser att pengarna mycket väl kan komma från narkotikaförsäljning, men det finns inga bevis för att pengarna skulle komma därifrån, det finns en möjlighet att pengarna kommer från en fastighetsförsäljning som mannen säger i rätten. Därför döms han inte för penningtvätt.

Den 32 – årige mannen döms för narkotikabrott till nio månaders fängelse och ska stanna kvar i häkte tills domen får laga kraft.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt