Annons:

Näringslivsrådet höll sitt första möte i onsdags

Conny Tyrberg (C) ordförande i näringslivsrådet

Näringslivsrådet höll sitt första möte i onsdags

För att förbättra relationerna och klimatet mellan kommunen och näringslivet har ett näringslivsråd bildats där kommunen och ett antal företrädare för näringslivet möts för att diskutera aktuella och strategiska frågor som berör både kommunen och näringslivet.

Annons:

Näringslivsrådet består av tre politiker, två tjänstemän samt sju representanter för näringslivets olika delar, allt från fastighetsägare till industri och lantbruk.

Ordförande för rådet är Conny Tyrberg (C), han tyckte att det var ett bra möte där man tog upp aktuella frågor.

- Det handlade om besöksnäringen, konkurrenssituationen kommunen gentemot näringslivet och hur kommunen sköter upphandlingar idag. Det är frågor vi kommer att djupa i mer under hösten, säger Conny Tyrberg.

"Vill ha bättre relationer"

Han hoppas att det kommer att bli en bra arena där man kan komma att samarbeta och föra fram olika frågor.

- Vi vill ha ett bra samarbete med näringslivet och det någonting som behövs. Kommunen är beroende av att det finns företag som växer här, säger Conny.

Han säger att kommunen också ska planera in fler besök ute hos företagen för att få en större förståelse för näringslivets utmaningar.

- Vi besöker ett företag och lyssnar på respektive företagare vad de har att säga om de problem och utmaningar de står inför.

Hur kändes det första mötet?

- Kommunen vill ha bättre relationer med näringslivet. Vi började lite trevande eftersom vi inte känner varandra, men det blev ett bra möte ju längre det pågick. Det finns en spänning och förväntningar inför framtiden, säger Conny Tyrberg (C). 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt