Annons:

Problem att ladda elbilen i helgen –

Det var problem för en familj att ladda sin elbil vid Fiskaretorget i torsdags.

Problem att ladda elbilen i helgen – "Lika självklara som bensinstationer"

Förra veckan reste en familj från Göteborg till Västervik med elbil. När familjen kom fram till Västervik var batteriet nästan tomt och skulle laddas. Då visade det sig att snabbladdaren vid Fiskaretorget var blockerad.

Annons:

När familjen reste till Västervik  i sin elbil kontrollerade de via InCharge – appen var det fanns en snabbladdare i Västervik och att den var i funktion. Men när de kom fram med nästan tomt batteri visade det sig att området vid Fiskaretorget var blockerat av ett evenemang.

– Jag hade inget annat val än att tränga mig förbi och parkera bilen på tvären intill laddaren och ladda bilen vid elstolpen som fortfarande var i bruk, skriver bilföraren i ett brev till Västerviks kommun.

"Lika självklara som bensinstationer"

Han undrar hur kommunen utan förvarning kan stänga av tillgången till den enda snabbladdare inom fyra mils radie.

–  Dessa laddstationer är lika självklara som bensinstationer för andra bilar. Att hindra tillgången till dessa laddstationer är att likna med att plötsligt stänga av tillgången av bensinstationer i närområdet.

Han skriver också att han skulle uppskatta om Västervik kunde ta fram riktlinjer för att behandla laddstolpar och laddstationer, som är en lika viktig samhällsfunktion som bensinstationer och annan infrastruktur.

– Med tanke på den ökande andelen elbilar i samhället är det högst troligt att många förutom jag själv som skulle uppskatta ett sådant initiativ.

Christer Ramström svarar

Personen har fått ett skriftligt svar från Christer Ramström vid samhällsbyggnadsenheten i Västerviks kommun.

– Tyvärr blir det konsekvenser när det genomförs evenemang i centrala Västervik. Det är en sommarstad och det medför att det genomförs många evenemang i centrum.

Är laddaren rätt placerad vid Fiskaretorget?  

– Det är möjligt att den inte är, men det är inte vi som har valt att placera laddaren där. Det vi skulle kunna ta till oss av kritiken, är att vi skulle bli bättre på att informera via den app personen hänvisar till, säger Christer Ramström.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt