Annons:

Så blev resultatet av nya parkeringsavgifterna

159 lediga parkeringsplatser finns vid två av de central parkeringarna som blivit avgiftsbelagda.

Så blev resultatet av nya parkeringsavgifterna

I måndags var första arbetsdagen efter det att nya parkeringsavgifterna infördes i centrala Västervik. En person har skrivit in till Västerviks kommun där den påtalar att kommunen har gjort fel.
- Men vill man ha tomma parkeringar i centrum så är det ett effektivt sätt att få det.

Annons:

I måndags började de nya parkeringsavgifterna att gälla i centrala Västervik. En person som är upprörd över dessa avgifter har kontaktat kommunen och skriver att parkeringsplatsen Garvaren, där det tidigare parkerades 60 – 70 bilar, stod 16 stycken på måndagsförmiddagen.

Anledningen är att många människor som pendlar in till sina arbeten måste betala upp till 4 000 kronor om året för att parkera nära sina arbeten i centrala Västervik.

 Det är ett feltänk att tro att man kan kompensera bortfallet av intäkter på de centrala gatuparkeringarna med att avgiftsbelägga alla centrala parkeringar. Men vill man ha tomma parkeringar i centrum så är det ett effektivt sätt att få det, skriver personen.

Anledningen till att kommunen valde att avgiftsbelägga parkeringsplatserna var att man har fattat beslut om att införa p-skiva vid de parkeringar som finns mitt i centrum. För att inte tappa de uteblivna intäkterna från parkeringsautomaterna valde kommunen istället att avgiftsbelägga större parkeringar nära Västerviks centrum.

159 lediga platser

DVV tittade över om det stämmer att färre bilar parkerar på de stora centralt belägna parkeringarna och fann att så var fallet. Vid elva tiden på onsdagsförmiddagen fanns 159 lediga parkeringsplatser på Garvaren och Skeppsbron.

Bilägarna har hittat andra fria parkeringar att ställa sina bilar på när de jobbar i centrala Västervik, då parkeringen vid Simhallen i stort sett var full med parkerade bilar.

DVV har försökt komma i kontakt med ansvariga politiker som vill svara på frågor om parkeringsstrategin under onsdagen. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt