Annons:

På måndag öppnar biblioteket i Bryggaren

Julia Lindqvist bibliotekschef i Västerviks kommun

På måndag öppnar biblioteket i Bryggaren

Dagens bibliotekslokaler måste renoveras och miljövänlig belysning ska sättas in. Därför flytta biblioteket in med ett urval av sina böcker till Bryggaren, i rummet som kallas för Magasinet.

Annons:

På måndag, den 10 juni kommer biblioteket i Västervik att återfinnas i en annan lokal. Inte långt från den tidigare lokalen, ett bok kast kan man säga. In i Magasinet som ligger i Västervik Teater och Konfereras lokaler.

- Vi håller på att flytta ett urval av de böcker som vi tänker ta med oss. Den tillfälliga lokalen är inte så stor som den som ska renoveras, säger Julia Lindqvist, bibliotekschef i Västerviks kommun.

De böcker som kommer att flyttas med är romaner, spänning och deckare som är utgivna de senaste två åren. Böcker för barn – och unga, biografier, storstil, talböcker, böcker på utländska språk, tidskrifter och dagstidningar.

- Vi tar inte med några faktaböcker. Vi upplever att man väljer att hämta fakta på annat håll än böcker.

Öppettiderna kommer att vara samma som de är idag. Däremot kommer inga fjärrlån att kunna administreras fram till biblioteket är på plats i sina nyrenoverade lokaler igen, den 30 september.

- Vi har inte den möjligheten här. Det innebär att inga andra bibliotek i kommunen kan ta hem fjärrlån heller.

Har man inte möjlighet att lämna tillbaka lånade böcker under bibliotekets öppettider går det bra att göra det på samma plats och samma sätt som tidigare. Den luckan flyttas inte.

”Känns bra att det blir renoverat”

Det var 30 år sedan biblioteket i Västervik fick renoverade lokaler.

- Fastighetsägaren kommer att göra ett stort underhåll av lokalen, bland annat byta golv och sätta upp miljövänlig belysning, säger Julia Lindqvist.

Planen är att lokalerna ska vara färdigrenoverade till den 31 augusti.

- Därefter måste vi hålla biblioteket stängt i ytterligare en månad för att komma i ordning med allt.

Det innebär att biblioteket i Västervik är stängt under en månad innan det återinvigs den 30 september igen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt