Annons:

Så många gav sig ut och samlade skräp i din kommun

Barn har under våren samlat in skräp flr att hålla naturen ren. Foto: Pressbild

Så många gav sig ut och samlade skräp i din kommun

Nästan 2 300 barn och vuxna i Västervik, Vimmerby och Hultsfred har under våren plockat skräp i Håll Sverige Rents årliga kampanj som går under namnet ”Vi håller rent”.

Annons:

Det är totalt över 690 000 barn och vuxna i hela Sverige som under våren har plockat skräp i Håll Sverige Rents årliga kampanj ”Vi håller rent”. 

– Att nästan 700 000 svenskar går ut och plockar skräp varje år visar vilket engagemang som finns för att stoppa nedskräpningen. Och vi vet att de som plockar skräp lär sig att inte skräpa ner, säger Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande. 

"Våra hav är fulla med plast"

Håll Sverige Rent har genomfört denna kampanj varje år sedan 2004 och av de drygt 690 000 personerna var drygt 601 000 barn. I Västervik var det totalt 1 032 personer som under våren valde att ge sig ut och samla in skräp. Motsvarande siffra i Hultsfred och Vimmerby landade på 687 respektive 579. I Kalmar län var antalet deltagare totalt 18 788 personer.

Mycket av skräpet deltagarna tar hand och plockar bort från naturen är plast och förpackningar som borde ha återvunnits.

– Allt fler upplever att nedskräpningen är ett stort problem och våra hav är fulla med plast. Samtidigt kommer mycket av skräpet i haven från den mat och dryck som vi konsumerar på språng. Där måste vi alla ändra beteende – och få bättre möjlighet att sortera på stan, säger Ragnartz.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt