Annons:

Efter fina framgången – nu tittar Västerviksföretaget mot andra orter

Västerviksföretaget People har tävlat om att vara Nordens snyggaste salong. Foto: Nathalie Cecilia Carmen Chavez

Efter fina framgången – nu tittar Västerviksföretaget mot andra orter

People Västervik är Sveriges snyggaste frisörsalong 2019. Men inte i Norden.
– Det är klart att man alltid vill vinna, men det var roligt att få vara det svenska bidraget, säger Peoples Marie Sevlidis.

Annons:

I helgen tävlade People Västervik om att bli Nordens snyggaste frisörsalong. I samband med en mässa i Köpenhamn hölls tävlingen Nordic Hair Awards. 

People representerades av Marie och Christos Sevlidis och Västerviksföretaget tävlade om titeln "Nordic Salon Design of the Year" mot tre andra nordiska frisörsalonger.

Att People fick representera Sverige var att företaget utsetts av en jury, men vid tävlingen i den danska huvudstaden var det mässbesökarna som avgjorde. Danska Salon Park vann före de svenska, finska och norska bidragen.

– Vi kände oss lite krossade. Salongen som vann har 22 stycken salonger med 200 anställda i Danmark. Det var väldigt roligt att vara på plats och vi är glada i alla fall även att vi inte vinna. Det är klart att man alltid vill vinna, men alla kände sig lite som vinnare. Det kändes häftigt att få representera Sverige och det är coolt att man inte behöver vara en salong i en storstad, säger Marie Sevlidis.

"Bytte erfarenheter"

Hon säger att det var väldigt bra stämning på galan.

– Det var väldigt kul. Vår kategori var i ett speciellt rum med champagne och bra stämning, så det var inte så håd konkurrens ändå. Vi bytte erfarenheter och vi fick jättefin respons.

Men People tar inte med sig några idéer från de andra salongerna.

– Vi tittar ingenting på andra salonger, vi tittar mycket på hotell- och restaurangbranschen, det tycker vi är mest spännande. Vi vill tänka lite annorlunda och inte vara en klassisk salong på det sättet.

Tittar på andra orter

Företaget, som har tio anställda, har börjat titta på att utöka verksamheten till fler orter.

– Vi blev sporrade och funderar på om vi ska öppna fler salonger. Ska det vara i närheten? Vimmerby? Ja, det finns absolut sådana tankar och idéer. Vi vill hålla oss ännu mer uppdaterade, det ska vara fina blommor och tända ljus, allt måste vara läckert.

Ligger Vimmerby närmast till hands? 

– Det gör det. Vi har ett jättebra samarbete med Hudvårdskompaniet som har en popup här nu. Det har gett oss ännu fler kunder från Vimmerby och vi kan hjälpa varandra. Det är absolut inte omöjligt och ska vi ha fler så ska det vara i närheten. Jag vill kunna ta mig till de olika salongerna och känna att jag kan vara på plats. Det ska vi titta vidare på.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt