Annons:

Västerviksföretaget anställde före krisen:

People har nyligen utökat personalstyrkan – innan coronakrisen tog fart. Foto: People/Pressbild

Västerviksföretaget anställde före krisen: "Inställning som ger mig hopp"

Frisörsalongen People i Västervik utökade personalstyrkan innan coronakrisen kom till Sverige. Nu hoppas de kunna hantera situationen.
– Vi ser framåt och hoppas att dessa fantastiska människor kommer vara till stor hjälp för oss framöver, säger delägaren Marie Sevlidis.

Annons:

I december utökade People personalstyrkan med två anställda. Dessa ska börja arbeta i april månad. Men förutsättningarna har förändrats kraftigt sedan det beslutet togs. 

– Det kändes helt rätt för att kunna möta den efterfrågan vi hade. Det är klart att situationen ser annorlunda ut nu. Vi vet ju inte heller hur det ser ut om en vecka eller ens om en dag. Samtidigt vill vi försöka hantera situationen på ett humant sätt. Vi kan inte lämna någon i sticket. De har flyttat hit i helgen och lämnat både hem och jobb i Kalmar. Vi måste fixa detta tillsammans och det är hela personalstyrkan medveten om. Hela vårt team har en inställning som ger mig hopp. De läser givetvis allt som alla läser i tidningarna men låter inte det bryta ner dem. På jobbet utstrålar de en positiv känsla som vi alla behöver just nu och det gäller våra kunder också. Vi tar oss igenom detta tillsammans, säger delägaren Marie Sevlidis och fortsätter:

– Vi satsade innan krisen och behöver fullfölja nu eftersom de sagt upp sig från sina arbeten och flyttat hit. Om vi inte fullföljer blir de arbetslösa i en ny stad och det hade inte känts bra. 

Märker ni av färre kunder på grund av covid-19?

– Vi märker det genom att fler kunder avbokar än normalt. Det gör de som inte känner sig 100 procent friska eller på grund av vab. Det är ju så vi vill att det ska vara, så det måste ses positivt att människor tar ansvar. Men vi har fortfarande många kunder som kommer till oss. Vi hoppas såklart att det fortsätter så. 

Frisörsalongen People har nu nio anställda.

– Oron över var det här tar vägen är tuff att hantera, men vi måste kämpa. Vi väljer att se framåt och dessa fantastiska människor kommer vara till stor hjälp för oss framöver.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt