Annons:

Områdeschefen om kritiken: ”Vi har vidtagit åtgärder”

Områdeschefen Annica Mässing svarar på vårdkritiken som skanderat kring äldreboendet Lindögården i Västervik de senaste dagarna.
– Vi har vidtagit åtgärder, säger hon.

Annons:

I onsdags publicerade Dagens Västervik en artikel där personalen fick uttala sig om vårdgivarsituationen på äldreboendet Lindögården. Då uttryckte en anställd att det är för få anställda och önskade att ytterligare en personal skulle anställas.

Annica Mässing, områdeschef Västervik Söder, säger i dag att de visst har vidtagit åtgärder genom att de anställt en extra på kvällstid.

– Vi har anställt en kock till också för att frigöra undersköterskor till omvårdnadsarbetet. Det lagas näringsriktig mat idag också men en kock räcker inte till för detta utan undersköterskor har fått vara behjälpliga i köket.

 Många avvikelsrapporter

Att det skulle råda tystnadskultur bland personalen på boendet är inget hon känner igen men tillägger att de ofta pratar om vikten av att göra avvikelserapporter.

– Vi har många avvikelserapporter och det är bra. Det är för att vi ska kunna förbättra oss.

Även om personalen i går uttryckte att de inte vågar säga allt under möten vill Annica Mässing understryka att det finns en bra dialog med medarbetarna.

– Jag har träffat alla vid ett tillfälle och de är 54 personer i personalen. Det kommer att bli fler möten framöver.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt