Annons:

Västerviks sjukhus kan drabbas av läkarbrist i Oskarshamn

Så påverkas Västerviks sjukhus om åtta läkare säger upp sig i Oskarshamn

Västerviks sjukhus kan drabbas av läkarbrist i Oskarshamn

I går rapporterade Barometern om att åtta specialistläkare hade sagt upp sig vid Oskarshamns sjukhus. Det kan få konsekvenser för Västerviks sjukhus, då de får ta emot fler patienter från Oskarshamn.

Annons:

Hjalmar Åselius är basenhetschef vid Västerviks sjukhus. DVV kontaktade honom och ställde frågan om den uppkomna situationen kommer att påverka Västerviks sjukhus.

- Jag har själv inte hört den nyheten. Men om det är sant, innebär det att Västerviks sjukhus kommer att få ta emot fler patienter. Någonstans måste patienterna i Oskarshamn ta vägen, säger han.

Hur kommer det här att påverka Västerviks sjukhus och patienterna här?

- Det är klart att det för med sig mer arbete när vi ska t hand om fler patienter, det finns en risk att vi inte hinner med.

Kan det innebära längre köer till vården?

- Ja den risken är uppenbar om vi blir involverade. Eftersom jag inte satt mig in i frågan vet jag inte så mycket om det än.

Hur ser det ut för er egen del när det gäller kötider för patienter?

- Vi kämpar på för att klara av våra patienter och ge dem den behandling som de behöver. Vi är inte dimensionerade för att ta emot fler patienter än de vi redan har, säger Hjalmar Åselius.

Han säger att Oskarshamns sjukhus kan stå inför en jätteutmaning som måste besätta de vakanta läkartjänsterna.

- Det blir ofta en ond cirkel när man ska fylla på med nya läkare. Läkare vill inte jobba ensamma utan ha fler kollegor. Slutar många på en gång kan det bli svårt att hitta nya. Det är en jätteutmaning man står inför.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt