Annons:

  • De protesterar mot stor informationstavla

    En stor informationstavla skulle försämra utsikten för de som bor i Kroken.

  • De protesterar mot stor informationstavla

    Man vill heller inte att det byggs cykelparkeringar, grillplats och sätts ut sopkärl vid parkeringen som föreslås bli större.

De protesterar mot stor informationstavla

16 personer som alla bor i Kroken på Gränsö, har skrivit på en protestlista som skickats över till Västerviks kommun. Anledningen är att de inte vill ha en stor informationstavla vid parkeringsplatsen, kroken.
- Det begränsar utsikten kraftigt, skriver de.

Annons:

Sparbanksstiftelsen har skänkt pengar till Västerviks kommun, för att rusta upp Gränsö. Det finns flera olika planer och en av dem är att utveckla Kroken. Där vill kommunen bygga en informationspunkt med parkeringsplatser (varav en är till för personer med funktionshinder), grillplats, cykelparkering, flera gabionmurar samt en stor informationstavla.

Det är bara handikapps parkeringen som de boende i området kan tänka sig att kommunen bygger. Resten av planerna vill man kommunen förpassar till papperskorgen.

- Vi menar att om gabionmuren och informationstavlan uppförs, kommer värdet av husen att sjunka dramatiskt, främst på grund av att utsikten kraftigt begränsas, skriver de i sitt brev som följer med namninsamlingen.

Man är inte heller för att en grillplats byggs så tätt intill bebyggelsen. Istället anser man att det vore bättre om de redan befintliga grillplatserna, som ligger i närheten, rustades upp.

Man skriver också att man är emot att de planerade sopkärlen placeras ut vid informationsplatsen.

- Det finns risk för nedskräpning i anslutning till dessa, då antagligen även husbilar och andra trafikanter kommer välja att lämna sitt skräp där.

Den planerade cykelparkering är också ett stort ingrepp i miljön.

- Det medför en betydande visuell förändring i samband med den 7,5 meter långa och tre meter höga informationstavlan.

För att visa på hur ”fel” kommunen har tänkt bjuder de in kommunstyrelsens presidium till ett besök på platsen samt föra en dialog kring alternativ.

- Vi har olika lösningsförslag vi önskar framföra, skriver de i sitt brev.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt