Annons:

Många ville studera till förskolelärare –

Många ville studera till förskolelärare vid Campus i Västervik

Många ville studera till förskolelärare – "Finns ett stort behov"

På måndag är det upprop för de elever som kommer att studera till förskolelärare vid Campus i Västervik. Det fanns 25 platser, men antalet sökande var så stort att det blev en överinskrivning. Ändå är det 15 sökande som inte kom in på utbildningen.

Annons:

Uppropet till förskolelärarprogrammet är på måndag eftermiddag. På onsdagen den 21 augusti startar utbildningen för 28 elever på Campus.

– Det var väldigt många sökande till utbildningen. Totalt var det 118 som hade sökt utbildningen till förskolelärarprogrammet, varav 43 som sökt det i första hand. Därför valde Linköpings universitet att göra en överinskrivning med tre elever, från 25 till 28, säger Katja Vretto, koordinator på lärarutbildningen, Campus Västervik.

I våras var ni lite oroliga för att ni inte skulle få tillräckligt många sökande, men det blev tvärtom. Hur ser du på det?

– Vi har följt vår marknadsföringsplan, samtidigt som det finns ett stort intresse av att jobba inom det yrket och att det finns ett stort behov.

Samarbete med Linköping

Det är tack vare ett samarbete med Linköpings universitet som Campus i Västervik kan erbjuda den här utbildningen som är på tre och ett halvt år och ger 210 högskolepoäng.

- Utbildningen innehåller också en stor mängd praktik vid kommunens förskolor. Vi har ett nära samarbete med Barn- och utbildningsnämnden i Västervik. Det innebär att eleverna vet att de efter utbildningen har ett jobb i kommunen om de vill. Vi har jobbat nära förskolecheferna under tiden vi planerat den här utbildningen. Alla är glada att den här utbildningen kom till stånd, säger Katja Vretto.

Tillsvidare kommer förskolelärarprogrammet att starta varje höst.

– Det innebär att de som inte kom in den här gången eller andra kan söka utbildningen under nästa vår, säger Katja Vretto.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt