Annons:

Många viltolyckor under helgen

Viltolyckorna i Västerviks kommun fortsätter att inträffa. Den gångna helgen har åtta viltolyckor inträffat, där rådjur, vildsvin och dovhjort varit inblandade. Där flest viltolyckor inträffar i vår kommun är E22 söder om Västervik och riksväg 40 mellan Västervik och Vimmerby.

Annons:

Kalmar län toppar viltolycksstatistiken i landet. Västerviks kommun toppar viltolycksstatistiken i Kalmar län. Enligt nationella viltolycksrådet är de två vägar där flest viltolyckor inträffar i Västerviks kommun, E 22 söder om Västervik mot Oskarshamn samt riksväg 40 mellan Västervik och Vimmerby.

I helgen har flera viltolyckor inträffat i kommunen. Det är fyra olyckor med rådjur, tre med vildsvin och en olycka med dovhjort inblandad.

Rådjur är det vilt som oftast är inblandade i olyckor. Under augusti månad, fram till den 12 augusti hade 1 843 viltolyckor inträffat i landet och 1 503 av dem var med rådjur.

Länsstyrelsen i Kalmar skriver att som bilförare är det viktigt att anpassa farten, titta i terrängen runt omkring vägen, vara extra uppmärksam vid skymning och gryning samt att tänka på att djur ofta kommer i grupp.

Krockar man med ett vilt, är man skyldig att anmäla olyckan. Gör man det inte är det straffbart. Springer djuret in i skogen ska man märka ut platsen samt vilken riktning djuret sprang åt, så att eftersöksjägare kan spåra upp och avliva djuret om det är skadat.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt