Annons:

Mobila Fritidsgården fick stöd av Henrik Holmberg – Hurra vad ni är bra!

Theodor Larzon, Lisa Bengtson, de mobila fritidsledarna får en hjärtegåva av sjukhuschef Henrik Holmberg.

Mobila Fritidsgården fick stöd av Henrik Holmberg – Hurra vad ni är bra!

Henrik Holmberg sitter med i styrelsen för Tjustbygdens Sparbank. Alla medarbetare och styrelsemedlemmar i Sparbanken får möjlighet att dela ut en Hjärtegåva under 2019, inom ramen för Sparbankens 150 - årsjubileum. Henrik valde att får 5 000 kronor till den Mobila fritidsgården i Västervik.
- Era ansträngningar skapar trygghet i det längre perspektivet och livskvalitet i vardagen, säger han.

Annons:

I onsdagsförmiddag lämnade Henrik Holmberg över en Hjärtegåva till den mobila fritidsgården, för deras insatser som motverkar stillasittande, tobaks – och alkoholbruk bland ungdomar.

- Jag har 5 000 kronor till mitt förfogande, pengar som jag går ge till något som jag tycker förtjänar en uppmuntran – och i mitt fall är det ni, sa Henrik när han lämnade över Hjärtegåvan till Lisa Bengtson och Theodor Larzon, som är den Mobila fritidsgården.

Henrik Holmberg, som är sjukhuschef, ser vilken nytta den mobila fritidsgården gör för att unga ska få en meningsfull fritid.

- Ska man må bra senare i livet ska man ha en meningsfull fritid. Det visar den Mobila fritidsgården på hur unga kan få.

Han vet också vad han vill att pengarna ska användas till.

- Jag vill att ni använder pengarna till en avslutningsaktivitet för Mobila fritidsgårdens verksamhet och jag tänker att den bästa platsen att vara på vid det tillfället är i vår natur.

Utan lokaler

Den Mobila fritidsgården anpassar sig efter vad ungdomarna vill och vart de vill mötas.

- Vi har inga lokaler så det ger oss större möjligheter att vara flexibla än en vanlig fritidsgård. Vi tar oss dit som ungdomarna vill vara, säger Lisa Bengtson.

Hon och Teodor Larzon vet ännu inte vad de ska göra för pengarna som de fått, men det kommer de snart underfund med. Idéer saknas inte.

 

 

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt