Annons:

Lappugglan som sågs i kommunen var en unge

Lappugglan som sågs förra veckan är en unge. (bilden föreställer en vuxen lappuggla) Foto Matias Näslund.

Lappugglan som sågs i kommunen var en unge

I förra veckan sågs en lappuggla i Västerviks kommun. Nu har Tjust fågelklubb konstaterat att det rör sig om en ungfågel.
– Vi har med största säkerhet haft en häckning av lappuggla i Västerviks kommun, säger Larsgunnar Nilsson, ordförande i Tjust Fågelklubb.

Annons:

Det var en sensation när en lappuggla sågs i Västerviks kommun förra veckan. Nu har Tjust Fågelklubb granskat bilderna på lappugglan och kommit fram till att det är en unge. Det är ännu mer sensationellt, då allt tyder på att det varit en häckning av lappuggla i Västerviks kommun.

– Tittar man på bilderna från den lappuggla som sågs i vintras mot den som nu har setts ser man skillnad på stjärtpennorna. Den här lappugglan har vita och toppade stjärtfjädrar, vilket indikerar att det är en ungfågel.

"Väldigt spännande"

Larsgunnar säger att Tjust Fågelklubb kommer att bygga ett antal konstgjorda bon för lappuggla och sätta upp i det område som lappugglan har setts.

– Det finns inte så många duvhöks- och ormvråksbon i de markerna som lappugglorna kan ta över för att häcka i. Just liknande konstgjorda bon har man byggt norrut i landet och fått ett bra resultat, då lappugglorna väljer att häcka på de konstruktionerna.

Larsgunnar hoppas att det finns en möjlighet att lappugglorna återkommer nästa år och häckar på en av de konstgjorda bona.

 Det kommer att bli väldigt spännande, säger han.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt