Annons:

Upphandling av drift av Fiskarehamnen stoppades

Upphandlingen om vem som vill ta över driften av gästhamnen vid Fiskarehamnen stoppades.

Upphandling av drift av Fiskarehamnen stoppades

Trots att det inte fanns något beslut om att genomföra en upphandling av drift av Fiskarehamnen, skulle upphandlingen ha startat i morgon torsdag. Tommy Ivarsson (SD) är mycket kritisk till det förfarandet.

Annons:

Vid kommunstyrelsens sammanträde i maj beslutades att utvärdera verksamheten och eventuellt göra en upphandling om driften av Fiskarehamnen. Vid KS sammanträde den 27 augusti visade det sig att upphandlingsprocessen redan var igång och skulle starta den 29 augusti.

- Kommunen fick avbryta upphandlingen med en gång. Jag har begärt återremiss i ärendet, säger Tommy Ivarsson (SD).

Han är kritisk till att större båtar ska kunna lägga till i Fiskarehamnen.

- De båtarna ska lägga till vid Slottsholmen. Det innebär fler broöppningar om de ska gå in genom Stora strömmen. Inte minst under högsäsong. Mindre båtar ska givetvis kunna lägga till i Fiskrehamnen, säger Tommy Ivarsson.

Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande menar att man inte är riktigt färdig med upphandlingsförfarandet. Men att det kommer inom kort.

SD är kritiska till att upphandlingen redan har startat hur ser ni på det?

- Jag har en känsla av att vi kommer hantera det på bästa sätt. Vi är ändå överens om att inte återgå till kommunal drift, säger Dan Nilsson.

Tommy Ivarsson anser att om större båtar ska beredas plats inne vid Fiskarehamnen, kommer det att innebära fler broöppningar, vilket skulle stoppa trafiken mot Slottsholmen under framförallt vecka 28.

- Vi ska se över hur det ska genomföras. Vi ska kanske inte ha så många broöppningar under pik perioden vecka 28 och 29. Vi skulle kunna erbjuda säsongsplatser utanför den perioden vid Fiskarehamnen. Något som inte tillåtits idag.

Harald Hjalmarsson (M) ser gärna en ökad rörlighet i Fiskarehamnen.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt