Annons:

Biografen i Västervik varnar för bedrägeriförsök

Biografen i Västervik varnar för bedrägeriförsök. Bilden är en genrebild och är inte från biografen i Västervik. Foto: Pixabay

Biografen i Västervik varnar för bedrägeriförsök

Biograf Biostaden i Västervik varnar för ett nytt bedrägeriförsök på Facebook. En sida som utger sig för att vara Svenska bio försöker få tag på kortuppgifter genom en tävling om biobiljetter.

Annons:

Biografen i Västervik varnar på sin Facebook-sida för ett bedrägeriförsök med Svenska bio som avsändare där man uppges kunna vinna ett presentkort. 

Bluffen består i att de tävlande uppmanas lämna ut sina kortuppgifter för att betala för frakten av biobiljetterna om man vinner.

"Dessvärre pågår det just nu en tävling på Facebook i vårt företagsnamn där man uppges lämna sina kortuppgifter för att få vinsten postad hem. Om ni gjort det rekommenderar banken att man spärrar sitt kort. Vi försöker få stopp på bedragarnas tävling och Facebooksida så snart vi kan," skriver biografen i Västervik på sin sida på Facebook.

De andra biograferna i Sverige som ingår i Svenska bio har också lagt upp samma varningsinlägg på sina Facebook-sidor.

På Svenska bios hemsida varnar man för bedrägeriförsöket och är tydliga med att man inte står bakom varken sidan eller tävlingen.

Svenska bios tävlingar är alltid prestationsbaserade, vilket denna inte är. Man ber heller aldrig om kortuppgifter i sina tävlingar.

Facebook stängde ned bluffsidan på onsdagsmorgonen. Har man lämnat ut sina kortuppgifter bör man spärra sitt kort omgående, meddelar man.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt