Annons:

Odensvi får medel för att utveckla Kyrksjöbadet

Projektet som Odensvi Utveckling ekonomisk förening, kommer att göra är att förbättra Kyrksjöbadet. Man kommer att göra markarbeten för att bygga en boulebana, lekplats och ett utegym samt inköp av utrustning. En uppmaning är att fler föreningar söker bidrag och tar hjälp av kommunens landsbygdsutvecklare.

Annons:

Det kostar pengar och föreningen har bland annat sökt pengar ut ”Västervikspotten”. Det är EU – pengar, det lokala Leaderområdet som heter Kustlandet, som reserverar pengar för att utveckla landsbygden. Ansökan av medel ska godkännas av kommunstyrelsen i Västervik. En sådan ansökan har kommit in från Odensvi Utveckling ekonomisk förening. Kommunstyrelsen beviljar att föreningen får 74 580 kronor till projektet från Kustlandet.

Hela projektet kostar 301 000 kronor. Föreningen själva står för 75 000 kronor medan staten och EU står för 151 420 kronor.

Harald Hjalmarsson (M) uppmanar fler föreningar på landsbygden att ta hjälp för att söka pengar ur ”Västervikspotten”.

- Det är mycket administrativt arbete med att söka de pengarna, därför kan föreningar ta hjälp av vår landsbygdsutvecklare som hjälper till med det arbetet, säger han.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt