Annons:

Hur är det att leva i Västerviks kommun? - Medborgarundersökning genomförs nu

Hur är det att leva i Västerviks kommun? Ny medborgarundersökning genomförs nu

Hur är det att leva i Västerviks kommun? - Medborgarundersökning genomförs nu

I dagarna får 161 500 personer i 135 kommuner runt om i Sverige enkäten i brevlådan. Aldrig tidigare har så många individer deltagit i SCB:s medborgarundersökning ett och samma år. I Västerviks kommun skickas enkäten nu ut till totalt 1200 personer i åldrarna 18-84.

Annons:

Totalt 272 av Sveriges 290 kommuner någon gång varit med i undersökningen sedan starten 2005. Höstens enkät blir sjunde gången som Västerviks kommun deltar och senast som 1 200 västervikare fick chansen vara med och svara på frågorna i enkäten var 2016.

-  För oss är det viktigt att regelbundet få reda på hur våra kommuninvånare upplever den kommunala servicen och livskvaliteten i vår kommun

- SCB:s Medborgarenkät är ett bra verktyg för att både jämföra utvecklingen i vår egen kommun över tid och för att jämföra Västerviks kommun med andra kommuner i ett nationellt perspektiv., säger Johan Jensen, Västerviks kommuns kommunikationsstrateg.

SCB:s medborgarundersökning görs för att mäta invånarnas attityder till verksamheterna i kommunerna: hur det är att bo och leva där samt vilket inflytande invånarna upplever att de har. Den ger en inblick i hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och värdefull vägledning i kommunernas arbete.

- Vi hoppas och tror att så många kommuninvånare som möjligt vill vara med och säga sitt i årets enkät. Ju högre svarsfrekvens vi når ju mer tillförlitliga blir också resultaten som vi sedan använder i vårt kommande planeringsarbete i kommunen, säger Johan Jensen.

Sista datum för svar på enkäten är 29 oktober på papper och 4 november digitalt. SCB skickar ut flera påminnelser till dem som väntar med att svara. Resultaten av höstens undersökning kommer att skickas till de deltagande kommunerna i mitten av december. Den 18 december kommer de att finnas i SCB:s statistikdatabas.

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt