Annons:

Förbättringspromenader är pausade – ovisst när det kommer igång

Det var uppskattat när de fanns, förbättringspromenaderna på mindre orter i Västerviks kommun. Men sedan en tid har de inte genomförts.

Annons:

Förbättringspromenaderna var lyckosamma mötesplatser för medborgardialoger på mindre orter. De var till för att låta människor på mindre orter i kommunen få visa och berätta om de behov som fanns att åtgärda. Flera kommunala tjänstepersoner var på plats och gick en promenad tillsammans med boende på orten och fick med sig en lista på vad som borde förbättras.

Men allt genomfördes inte som stod på listan. Framförallt var det de dyra investeringarna som halkade efter.

Harald Hjalmarsson (M) anser att förbättringspromenaderna varit värdefulla och hoppas att de ska komma igång igen.

Dan Nilsson (S) är inne på samma tanke, men vill att kommunen först ska ägna sig åt att beta av det som är kvar att göra på de platser det redan varit förbättringspromenader.

När förbättringspromenaderna kommer igång igen är inte bestämt.

Diskussion på KS

Diskussionen om förbättringspromenader kom upp när kommunstyrelsen behandlade en motion från Socialisterna Välfärdspartiet rörande utökad skötsel och underhåll av allmänna områden utanför centralorten.

Den motionen avslogs av kommunstyrelsen, de det anses att brister och behov av skötsel och under håll är väl kända. De tillskott som ges till drift och inventeringar i kombination med fortsatt systematiskt arbete, bör på några års sikt kunna ge goda resultat och minska andelen områden som uppfattas som eftersatta utanför centralorten, var anledningen till att motionen avslogs.

Mariann Gustafsson (V) lämnade ett tilläggsyrkande om att en lista på vad som återstår att göra ska tas fram, vilket däremot antogs av kommunstyrelsen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt