Annons:

Glasskiosk fick två livsmedelsanmärkningar

En glasskiosk i Västervik fick två anmärkningar, vid en livsmedelskontroll gjord av miljö- och byggnadskontoret. Det handlade om renhållning och i vilken temperatur glassmet förvarades.

Annons:

Det var en oanmäld livsmedelskontroll som miljö- och byggnadskontoret genomförde den 21 augusti i år. Den mobila glasskiosken hade två brister som ägaren ska åtgärda till vecka 37, då det görs ett återbesök.

Den ena bristen handlar om att utrustningen är svår att hålla ren på grund av utformningen av glasstillverkningen. Den andra bristen gäller den låda med glassmet som förvaras i rumstemperatur. Enligt livsmedelsinspektören ska den smeten förvaras i högst +5 grader. Ägaren menar att glassen står framme när det finns mycket kunder. Men vid kontrolltillfället fanns det inga kunder.

Glasskioskens ägare fick också ett påpekande om att de kläder som användes vid glasstillverkningen även användes privat. De som tillverkar glass måste ha ett förkläde när de arbetar med oförpackade livsmedel.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt