Annons:

Nya förskolan Kräftan klar första mars nästa år

Här på tomten där mataffären Laxen låg tidigare kommer en förskola att byggas iställer förskolans Kräftans lokaler som är mögelskadade.

Nya förskolan Kräftan klar första mars nästa år

Nu är markköpet klart dör Förskolan kräftan ska byggas. Det blir där det tidigare fanns en matvaruaffär, Laxen, på Laxgränd. Arbetet ska starta så fort det går och beräknas vara klart för inflyttning den första mars 2020.

Annons:

Det var i höstas som det upptäcktes att Förskolan Kräftans lokaler på Ortgatan i Västerviks norra delar, hade drabbats av mögelskador. Eleverna flyttades efter en tid till Kyrkans lokaler på Västra kyrkogatan, där verksamheten har pågått sedan dess.

Ett arbete inleddes snabbt med att hitta en ny plats för att bygga en förskola i norra delarna i Västervik och förslaget blev att fastigheten, där den tidigare mataffären Laxen fanns skulle bebyggas med en paviljong. Nu är markköpet klart och arbetet med att bygga en ny förskola kommer att starta inom kort.

- Det är en relativt nybyggd paviljong som kommer att sättas på plats vid Laxen, säger Marcus Fridlund (S) ordförande i barn – och utbildningsnämnden.

Paviljongens ytskikt kommer att ses över och förhoppningen är att förskoleverksamheten kommer att kunna starta den första mars nästa år.

- Det som kan tala emot det datumet är om det blir en kall vinter som gör att arbetet med grunden blir försenat, säger Marcus Fridlund.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt