Annons:

Elev kräver mobilförbud i skolan

E-förslag om mobilförbud i grundskolan avslogs

Elev kräver mobilförbud i skolan

En elev har skrivit ett e-förslag om att förbjuda mobiltelefoner inom grundskolan. Eleven anser att det skulle medföra många positiva effekter och lägga större fokus på skolarbetet.
Marcus Fridlund (S), Barn – och utbildningsnämndens (BUN) ordförande, vill inte gå så långt som att införa ett mobilförbud, utan anser att det är upp till varje rektor att avgöra ett mobilförbud.

Annons:

Anne-Marie Norman (SD) lyfte frågan om mobilförbud i grundskolan tidigare i veckan, när hon lämnade in en motion om att kommunen skulle införa ett mobilförbud i skolan. En elev har också kommit med samma förslag, i ett e-förslag till kommunen.

Marcus Fridlund (S) anser att det sätt som finns idag, där det är rektorerna på varje skola som själva får bestämma om det ska vara mobilförbud under lektionerna, fungerar bra.

- Jag är trygg med att rektorerna hanterar den här frågan själva. Jag tycker att tanken är bra för att höja koncentrationen hos eleverna.

Varför vill du inte gå längre och införa ett mobilförbud i grundskolan?

- Sätter vi ett mobilförbud i grundskolan tar vi bort möjligheterna för rektorerna att bestämma själva. Det är en dålig styrning. Vi sysslar med målstyrning inte detaljstyrning.

E – förslaget togs upp vid BUN:s sammanträde i tisdags och majoriteten av ledamöterna röstade för Marcus Fridlunds sätt att se på förslaget, vilket innebar att det avslogs.

Två ledamöter yrkade på att förslaget skulle antas i sin helhet. Anne-Marie Norman (SD) och Johannes Regell (SV).

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt