Annons:

Tacka ja till dagisplats och mist platsen i kön

Ekbackens förskola

Tacka ja till dagisplats och mist platsen i kön

Ekbackens förskola i Piperskärr har tagit emot barn som från andra delar av Västervik, för att förkorta kötiden. Föräldrarna har kunnat behålla sin plats i kön till barnomsorg även om de tackat ja till en plats på Ekhagen. Från och med den första november försvinner den möjligheten.

Annons:

Barn – och utbildningsnämnden beslutade i mars 2018 att göra en tillfällig förändring i riktlinjerna för förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet i Västerviks kommun på förskolan Ekhagen. Anledningen var att man ville korta ned kötiden för placering inom barnomsorgen.

Beslutet har inneburit ett mer ojämnt personalbehov under läsåret och större rörlighet i barngrupperna. Därför beslutade BUN i tisdags att förskolan Ekbacken ska återgår till gängse regler, tackar man som förälder jag till en plats på förskolan Ekhagen, mister man sin plats i kön för barnomsorg.

- Tidigare har man kunnat tacka ja till en plats på Ekhagen och ändå kunnat ha kvar sin plats i kön. Nu försvinner den möjligheten accepterar man en plats på Ekhagen går man miste om sin plats i kön, säger Marcus Fridlund (S) ordförande i barn-och utbildningsnämnden.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt