Annons:

Flera platser står tomma inför årets föreläsning

Vision Äldreomsorg Västervik (VÄV) har kontaktat föreläsare och arrangerat två heldagar för att utbilda personalen inom äldreomsorgen i Västerviks kommun. All personal som jobbar inom äldrevården i kommunen erbjuds att delta, ändå står många stolar tomma inför föreläsningen på måndag och tisdag.

Annons:

Det är Yngve Gustafsson, professor i geriatrik vid Umeå universitet och Jane Lindell Ljunggren från demensboendet Hattstugan på Gotland som kommer till Västervik för att föreläsa för personalen inom äldreomsorgen i Västerviks kommun.

Det kommer att bli två heldagar där de båda kommer att lyfta fram vikten av en värdig äldreomsorg. Men all personal inom kommunens äldreomsorg har ännu inte tackat ja till att gå på föreläsningen på Bryggaren. Flera stolar står tomma.

- Vi har erbjudit all personal, både undersköterskor och vårdbiträden att gå dit för att lyssna och delta i föreläsningen. Vi tar in vikarier så att alla kan komma ifrån och vara med, säger Ingela Svensson (C), socialnämndens ordförande.

Det är inte tvingande att besöka föreläsningen utan frivilligt.

- Vi ser det inte som någonting konstigt att vår personal erbjuds att få gå en sådan utbildning. Det är inte vilka föreläsare som helst som kommer. För oss är det inget problem, tvärt om är vi tacksamma att vår personal får vara med. Kunskap är inte tungt att bära.

Hon säger att det var socialchef Jörgen Olsson som såg till att det blev en tvådagars föreläsning.

- Annars hade bara halva styrkan fått möjligheten att delta.

Vad det beror på att alla stolar inte är fyllda till föreläsningen kan inte Ingela Svensson svara på.

- Alla enhetschefer ska se till att det finns vikarier som kan arbeta, så att all personal som vill kan delta.

Om personalen har lediga dagar måndag och tisdag, är det upp till dem själva att gå på föreläsningen. Det utgår heller ingen lön om de deltar på sin lediga dag.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt