Annons:

ARN ger mopedköpare delvis rätt

ARN ger en kvinna rätt till viss ersättning för köp av trasig moped.

ARN ger mopedköpare delvis rätt

En kvinna från Västervik köpte en moped via nätet. När mopeden levererades till kvinnan märkte hon att den hade flera fel. Hon ställde krav på företaget som sålt mopeden och fick endast medhåll för ett fåtal punkter. Därför anmälde hon företaget till ARN (Allmänna Reklamationsnämnden) som ger kvinnan rätt på vissa punkter.

Annons:

Kvinnan uppmärksammade att mopeden inte var i det skick som hon hade trott att den skulle vara i när hon köpte den från ett företag i Sundesjö. Hon lät därför ett företag i Västervik undersöka mopeden och de hittade omfattande fel på mopeden. Kvinnan ville att företaget som sålt mopeden skulle stå för reparationskostnaderna, vilket de inte gjorde.

Enligt företaget hade köpet inte gjorts via internet utan kvinnan hade köpt mopeden av företaget och valt att få mopeden hemlevererad. Företaget har haft kontakt med kvinnan sedan dagen efter leveransen. De ville att kvinnan skulle komma in med mopeden till dem så att de skulle kunna åtgärda de fel som kvinnan åsyftade. Hon gjorde inte det, men ändå säger företaget att de betalade en del av den faktura 4 910 kronor som reparationen kostade.

Kvinnan ville ha hela fakturan betald samt 7 000 kronor för ytterligare fel som behövdes åtgärdas.

ARN ger kvinnan rätt till en viss del. De skriver arr företaget bör ge kvinnan 2 820 kronor till kvinnan, vilket var den summa som hon själv fått lagt ut på reparationer. I övrigt anser ARN att kvinnan inte kan bevisa att det finns ytterligare skador på mopeden som måste repareras.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt