Annons:

Nämnden väntar med spänning på ett avgörande i högsta instans

Fd Roddklubben tar en rundtur igen i olika rättsliga instanser.

Nämnden väntar med spänning på ett avgörande i högsta instans

Det pågår just nu flera olika mål i olika instanser, gällande före detta Roddklubben. Ett av målen har gått ända till mark- och miljööverdomstolen och det målet kommer att tas upp under hösten.
– Det är det viktigaste målet som kan fälla avgörandet för hela den här frågan, säger Carolina Stalebrant, verksamhetschef för miljö- och byggnadskontoret.

Annons:

Mark- och miljööverdomstolen valde att ta upp ärendet om tillgänglighet, efter det att miljö- och byggnadsnämnden lämnat in ett överklagande, efter mark- och miljödomstolen valt att döma till Lars Tholmarks fördel, gällande hans syn på tillgänglighet och ianspråktagen mark sett till hur området används historiskt.

Mark- och miljööverdomstolen kommer senare i höst att ta upp målet och där kommer det slutgiltigt att avgöras.

– För oss är det ett väldigt viktig mål, eftersom det påverkar så mycket i de övriga målen som också pågår, säger Carolina Stalebrant.

Förutom tillgängligheten och frågan om området har varit ianspråktaget, gäller det även de skyltar och den grind som ägaren satt upp.

Bygglov

Ett annat mål som pågår just nu gäller en bygglovsansökan som Lars Tholmark lämnat in miljö- och byggnadskontoret. I den bygglovsansökan vill han förändra byggnadens användning från kontor och verkstad till bostad/kontor och verkstad.

En enhällig nämnd avslog den bygglovsansökan som nu har överklagats av Lars Tholmark till mark- och miljödomstolen.

Nämnden har fått yttra sig om Tholmarks överklagan.

– Om platsen finnes olämplig ska bygglov inte beviljas. I det aktuella fallet finns en lagakraftvunnen strandskyddsdispens från 2012 som uttryckligen förbjuder alla former av boende inom fastigheten, skriver nämnden bland annat i sitt yttrande.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt