Annons:

Fotboll för Alla har utnämnts till årets Socialpsykiatri 2019

Fotboll för Alla har utsetts Årets socialpsykiatri 2019. Två av ledarna är Cecilia Ring och Magnus Fält som flankerar Västerviks lagkapten och bästa straffskytt.

Fotboll för Alla har utnämnts till årets Socialpsykiatri 2019

Västerviks kommuns socialförvaltnings projekt ”Fotboll för Alla” har utnämnts till årets ”God Socialpsykiatri 2019” av Socialpsykiatriskt Forum. I motiveringen beskrivs projektet som ett gott exempel på en praktisk verksamhet som genom sitt inkluderande perspektiv lyckats vara en verksamhet för alla.

Annons:

- Vi är oerhört stolta över Mats Månsson, Magnus Fält och Cecilia Ring som driver projektet Fotboll för Alla. De förtjänar verkligen denna utmärkelse för sitt framgångsrika arbete med att stärka självkänsla och skapa härlig stämning i ett suveränt Fotboll för Alla-lag i Västervik, säger Liselotte Månsson, områdeschef socialpsykiatri i Västerviks kommun.

 Fotboll för Alla är ett samarbete mellan socialförvaltningen Västerviks kommun och Västerviks Fotbollsförening (VFF). I fotbollslaget är alla välkomna att delta på sina villkor. Projektet startade 2017 och finansieras delvis med medel från Allmänna Arvsfonden. Fotboll för Alla ingår i socialförvaltningens dagliga verksamhet, men träningar, resor, matcher utförs på kvällar och helger.

 - Fotboll för alla har bidragit till många positiva effekter. Till exempel att man passar tider, att alla respekterar varandra oavsett funktionsnedsättning, att man är noga med sin hygien, att man blivit mer kostmedveten och att det är en hög moralisk laganda. Det är några av anledningarna till att vi valde att nominera Mats, Magnus och Cecilia till detta pris, fortsätter Liselotte Månsson.

 Deltagarna i Fotboll för Alla är i alla åldrar och kön. Projektet samarbetar med slutenvården på psykiatriska kliniken i Västervik vilket gör det möjligt även för inneliggande patienter att delta i träningar och matcher.

 Utmärkelsen kommer att tillkännages under Socialpsykiatriskt Forums konferens ”Värden i vården” som hålls i Stockholm 17-18 oktober.

Motiveringen till priset

Projektet ligger väl i linje med Socialpsykiatriskt Forums vision om att samhällets insatser ska vara lättillgängliga och utformade med utgångspunkt i den enskildes villkor, så att alla får möjlighet till återhämtning och kan leva sitt liv utifrån sina egna behov och önskemål.

 Projektet utgör på ett innovativt sätt ett gott exempel på en praktisk verksamhet som utvecklar och tillämpar ett socialpsykiatriskt synsätt. Genom sitt inkluderande perspektiv är detta en verksamhet för ALLA.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt