Annons:

Många sprang för Barncancerfonden:

Anna Jeansson och Christin Wahlman var nöjda med deltagandet. Foto: Stefan Härnström

Många sprang för Barncancerfonden: "Nöjda med deltagandet"

Christin Wahlman och hennes kollegor på Svensk Fastighetsförmedling hade samlat massor med löp- och promenadsugna vid Karstorps IP på lördagen för att tillsammans göra den årliga insamlingen till Barncancerfonden.

Annons:

- Varje lokal representant för Svensk Fastighetsförmedling har sin specialitet. Vissa springer som vi gör som en del av Run of Hope, andra promenerar eller samlar in pengar på andra sätt. Sedan 2015 har vi dragit in 11,5 miljoner kronor till Barncancerfonden, säger Anna Jeansson, som assisterade Christin Wahlman under dagen.

Deltagarna fick gå eller springa 2,5 kilometersrundan vid Karstorp. 

– Anmälningsavgiften går rakt av till Barncancerfonden men många har dessutom passat på att swisha extra pengar, säger Christin Wahlman glatt. 

Stort intresse trots konkurrens

Det var många deltagare på plats trots konkurrens från andra evenemang i Västerviks kommun. 

– Den här helgen är en verklig aktivitetshelg i Västervik med bland annat familjedagen i Marsbäcken och Smaka på Tjust. Trots all konkurrens har vi fram tills nu (klockan 12 på lördagen) haft drygt 200 personer med oss i löpspåret. Vi får se vad den insamlade summan hamnar på i år. Vi är nöjda med deltagandet och vädret har varit jättebra, säger Christin Wahlman. 

Många av deltagarna var barnfamiljer och de stannade till en stund extra för att äta korv och klättra i klätterbanan innan de gav sig av hemåt. 

– Löpning är ett personligt intresse och det är många, speciellt av tjejerna, på jobbet som motionstränar. Man kombinerar något viktigt med en stunds träning, säger Christin och Anna.  

Stefan Härnström

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt