Annons:

Liberalernas svek mot de svaga i samhället

Pierre Edström (L) regionråd

Liberalernas svek mot de svaga i samhället

Liberalerna har varit med om att besluta om skattehöjning för Region Kalmar län. Samtidigt har partiet varit drivande att få bort värnskatten. Pengar som mycket väl skulle ha kunnat göra att sjukvårdsregioner runt om landet inte hade behövt genomföra skattehöjningar.

Annons:

Nu kommer det att bli en skattehöjning för alla människor i Kalmar län, med 49 öre. För en person som tjänar 25 000 kronor blir det en skattehöjning i månaden på 140 kronor. Eller 1 680 kronor om året. För en pensionär som får 137 kronor i skattesänkning som regeringen beslutat om, innebär den här skattehöjningen att den får 3 kronor mindre att röra sig med per månad.

För personer som tjänar mer än 703 000 kronor i månaden blir det istället en rejäl skattesänkning med 750 kronor i månaden vilket blir 9 000 kronor mer om året i lägre skatt.

Hade värnskatten bibehållits skulle teoretiskt någon skattehöjning för Region Kalmar inte behövts göras. Den hade räckt att fördelas ut till samtliga regioner i landet och det hade blivit pengar över.

Hur förklarar Liberalerna att man väljer att sänka värnskatten och höja skatten i regionen?

- Självklart så skulle vi vilja ha mer resurser till vår region ifrån staten. Men jag är inte i den situationen att jag kan uttala mig om vad man beslutar om på riksplanet, säger Pierre Edström (L) regionråd.

Han hänvisar istället till vad som händer i samhället om värnskatten försvinner.

- Det finns säkert andra vinster som en slopad värnskatt för med sig för samhällets bästa, säger Pierre Edström.

 

 

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt