Annons:

”Vi ska rekrytera golfare till Västervik”

Peter Billberg, ägare till Golfområdet Ekhagen

”Vi ska rekrytera golfare till Västervik”

I torsdagsmorse var det frukostmöte på Golfrestaurangen och Peter Billberg, berättade om sin verksamhet, planer och vision.
- Det går inte att rekrytera unga personer till golfen längre, därför måste vi få hit de som är äldre och det gör vi på ett väl genomtänkt sätt, säger Peter Billberg.

Annons:

Västervik Framåt höll frukostmöte på Golfrestaurangen på Ekhagens golfbana. Peter Billberg ägare till Ekhagens golfbana och Per Stalebrandt, Kanonaden, berättade om projektet som nu rullar på i en rasande takt.

- Vi är en av de största besöksnäringarna i Västerviks kommun med 60 000 besökare årligen. Vi har ett bekymmer och det är att det inte går att rekrytera unga personer till att spela golf. De håller på med data. Snabbaste sättet är att bygga och få golfare att flytta hit, säger Peter Billberg.

Han har byggt infrastruktur för 100 miljoner kronor i området och det lämnas över till Västerviks kommun.

- Det är en garanti för de som flyttar hit, att allt det kommer att fungera.

Han säger att han har en vision som inte är kapitalistisk eller kommunistisk.

- Det ligger någonstans mitt i mellan.

Saknas äldreboende

Om tre till fem år kommer hela området att vara färdigbyggt. Redan nu byggs det villor och lägenheter. Peter Billberg tackar de företag som påbörjat byggandet.

- OBOS och Energihus samt Bostadsbolaget.

Per Stalebrant vill taka kommunen för att det har gått så lätt och snabbt med samarbetet.

- För två och ett halvt år sedan fanns det en ritning, där ett antal hus fanns. Nu står de där i verkligheten. Jag kan inte säga att kommunen är långsamma, säger Per Stalebrant.

Det som saknas nu är först och främst ett äldreboende.

- Jag har fyra entreprenörer som är villiga att satsa i området genom att bygga äldreboende. Men för att visionen ska bli verklighet måste det till barnomsorg och någonstans att handla, sen är min vision klar med Ekhagen, säger Peter Billström.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt