Annons:

ARN avslår anmälan – finns inte tillräckligt med bevis

ARN avslår en anmälan från en peron i Västervik gällande bilköp.

ARN avslår anmälan – finns inte tillräckligt med bevis

En man från Västervik ville få ersättning på drygt 13 900 kronor, för att få den nyinköpta bilen polerad samt få nya däck till den begagnade bil han nyss köpt. Bilföretaget nekade hans krav, varför mannen anmälde företaget till Allmänna Reklamationsnämnden ARN, som avslår mannens krav.

Annons:

Den 28 december 2018 köpte han en begagnad bil på ett bilföretag i Stockholm för 310 00 kr. Bilen uppgavs vara av årsmodell 2018. Dagen efter köpet upptäckte han att bilen hade repor över hela bilen, att däcken var dåliga och att bilen var av årsmodell 2017.

Han klagade till företaget och krävde att det skulle leverera nya däck och polera bilen. Företaget svarade att det skulle stå för en buckla som han hade hittat på bilen vid samma tillfälle men att det inte skulle stå för någon polering.

De bilder han givit in och som påstås visa skador på däcken är inte bilder på den aktuella bilen, skriver företaget i sitt yttrande till ARN.

ARN anser inte att mannen, genom bilderna på bilen, kunnat bevisa att bilen är repig eller att däcken är i sämre skick än vad han har anledning att förvänta sig. Hans krav ska därför avslås, skriver ARN.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt