Annons:

Nytt material till ideella språkstödjare

Lokala språkstödjare ska få nytt material

Nytt material till ideella språkstödjare

Integrationsgruppen på Västerviks kommun har under ett dialogmöte 2018 identifierat behovet av ett framtaget nytt material som ska stötta och förenkla för alla ideella språkstödjare för nyanlända, till exempel på de olika språkcafeéerna i kommunen.

Annons:

På mötet bestämdes att man ville försöka ta fram ett eget material, för alla språkcaféer i kommunen, som gynnar just samtalet och dialogen. En projektgrupp bildades; Västerviks kommun, Svenska Kyrkan Södra Tjust pastorat, kulturföreningen Fyren, Marieborgskyrkan och Hagakyrkan deltar i gruppen. Projektgruppen har under 2019, i nära samarbete med reklambyrån Everday, tagit fram elva illustrerade temablad med dialogfrågor, samt sex lokala kartblad med illustrationer för att lättare hitta i kommunens tätorter.

 - Temabladen handlar bland annat om; svenska högtider och årstider, naturen och allemansrätten, hälsa och akuta händelser, saker man gör på fritiden, eller att jobba, säger Elisabet Sjöstrand, integrationsstrateg på enheten för arbete och kompetens på Västerviks kommun.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt