Annons:

Mingla med Västervik testar nytt grepp

Mingla mad Västervik besöker både Göteborg och Stockholm i höst.

Mingla med Västervik testar nytt grepp

Den 16 och 17 oktober kommer Västervik att synas en hel del i både Göteborg och i Stockholm. Då tar Västervik Framåt med sig nio företag från kommunen och reser först till Göteborg och därefter till Stockholm så att storstadsborna får chans att mingla med Västervik.

Annons:

Det är Niklas Lind, marknadschef vid Västervik Framåt och Johan Öhrling Elltorp, kommunikatör vid Västervik Framåt, som håller i ratten när det gäller ”Mingla med Västervik” som hållit på sedan 2016. I höst kommer man att utveckla konceptet till två städer istället för en.

- Nu testar vi att mingla över två dagar och vi är tio företag från Västervik som reser iväg, först till Göteborg för att mingla under kvällen på Gammelstaden. Därefter sover vi i Göteborg för att resa vidare till Stockholm och Pop-House, som ligger intill ABBA – Museet, säger Niklas Lind.

Tillsammans med Tjustbygdens Sparbank som också är arrangörer av "Mingla med Västervik" tar man med sig åtta företag, Västerviks kommun, Västerviks sjukhus, Västervik Resort, Bostadsbolaget, Everday, Slottholmen, Prime Q och Norconsult Astlando AB.

- Det kommer att bli jätteroligt och jag hoppas att alla som känner någon som bor i Göteborg eller Stockholm säger till dem att gå och mingla med Västervik, säger Johan Öhrling Elltorp.

Mötesplats för kommande Västerviksbor

Mingla med Västervik är ett sätt att komma i kontakt med personer som en gång valt att flytta från Västervik till storstäderna eller att få kontakt med personer som vill få en förändring i sitt liv och byta livsmiljö.

- Då är det viktigt att vi har med oss flera olika slags företag som söker arbetskraft. Det ökar chanserna för medflyttare att få jobb här också, säger Niklas Lind.

Tidigare har ”Mingla med Västervik” haft stor uppslutning, när de besökt Stockholm och Linköping.

- Vi möter personer som är från Västervik som vill höra hur det är i deras gamla hemstad. Andra vill veta mer om näringslivet eller hur boendesituationen är i Västerviks kommun, säger Johan Öhrling Elltorp.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt