Annons:

Fastighetsägare i Kroken anser sig vara lurade av kommunen

Fastighetsägarna i Kroken på Gränsö anser sig vara lurade av kommunen, när utsikten förstörs av en stor informationstavla.

Fastighetsägare i Kroken anser sig vara lurade av kommunen

Protesterna från fastighetsägarna i Kroken på Gränsö, handlar om det rörliga friluftslivet eller privata investeringar. Omfattande investeringar har gjorts i området och nu hotas utsikten för fastighetsägarna när det rörliga friluftslivet ska få mer utrymme längs med Östersjöns kust.

Annons:

Området vid Kroken ligger naturskönt och många fastighetsägare har gjort stora investeringar för att kunna ta del av naturen på när håll.

– Sammanlagda investeringar vid Kroken torde uppgå till minst 25 miljoner kronor, skriver fastighetsägare i ett brev till Västerviks kommun.

En stor anledning till protesterna är en stor informationsskylt som ska placeras nära strandkanten. Enligt förslag från kommunen kommer den vara tre meter hög och enligt Krokenborna, kommer den att förstöra den största mängden utsikt för fastighetsägarna.

Känner sig lurade

Man anser att Västerviks kommun har lurat fastighetsägarna att investera stora belopp på sina hus, genom den detaljplan som upprättades för kroken 2005.

”Målsättningen är att bibehålla områdets attraktionskraft genom att anpassa bebyggelsen så att den smälter in i miljön på ett varsamt sätt, genom att exploateringsarbeten görs med minsta möjliga ingrepp i naturen”. Är ett citat från ett dokument gällande Kroken taget från kommunfullmäktige.

Enligt fastighetsägarna i Kroken har detta beslut varit vägledande när investeringar har gjorts i fastigheterna.

– Vill man hårdra det hela kan man säga att Västerviks kommun genom detta har lurat fastighetsägarna vid kroken, skriver de i brevet.

Haft ett möte

Fastighetsägarna i Kroken har haft ett möte med tjänstepersoner i Västerviks kommun och det ledde till att vissa av de förslag som man först protesterade mot tagits bort eller flyttades.

Nu har man fått ett nytt förslag och det som stör fastighetsägarna mest är att den tre meter höga informationsskylten fortfarande står och mottar utsikten.

– Det anser vi vara oacceptabelt.

Man anser ändå att det nya förslaget är bättre än det gamla.

– Men i praktiken kvarstår alla våra huvudinvändningar, skriver de i brevet till kommunen.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt