Annons:

Nej till kommunal hundrastgård – men kommunen kan stå för marken

Kommunstyrelsen säger nej till en kommunalt driven hundrastgård -men välkomnar en förening som driver och underhåller den.

Nej till kommunal hundrastgård – men kommunen kan stå för marken

Kommunstyrelsen säger nej till att inrätta en kommunalt driven hundrastgård, men man välkomnar om en förening driver hundrastgården, på mark som kommunen upplåter.

Annons:

Det var ett E-förslag som skickades in till kommunen om att det byggs en hundrastgård i Västervik.

Kommunstyrelsens behandlade förslaget vid sitt sammanträde i måndags och beslutet blev att man tackade för förslaget och beslutar att man inte ska driva någon hundrastgård i kommunal regi. Däremot finns det andra sätt att en hundrastgård kan bli verklighet.

– Vi är positiva till att upplåta mark för en hundrastgård som drivs av en förening. Men vi kan inte driva hundrastgården i kommunal regi, säger Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Harald Hjalmarsson (M) är inne på samma linje.

– Hundägare får gärna gå ihop och driva en hundrastgård. Ser de till att den sköts och fungerar bra ser jag inte något hinder för det.

Att hitta mark och inhägna den är inte ett stort problem för kommunen. Det kan man tänka sig att göra. Men att driva och underhålla en hundrastgård är kommunstyrelsen emot.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt