Annons:

  • Service, träning och kaffe, det är grejer det.

    Caroline Lindvall och Gustav Lundell servar en rollator.

  • Service, träning och kaffe, det är grejer det.

    Asta Johansson fick en ny rollator

Service, träning och kaffe, det är grejer det.

I torsdags var det rollatorcafé på Rosavilla i Västervik. Ett rum gjordes om till smörjhall och skruvmejslar och insektsnycklar gick varma tillsammans med oljekannor. Utan för det rummet var det träning och i ett annat rum bjöds det på kaffe.

Annons:

Det var rehabteamet från Västerviks kommun som besökte Rosavilla för att hålla rollatorcafé för alla som behövde hjälp med sin rollator.

- Vi har varit här för att hjälpa till med rörelse och gymnastik, så att de äldre kan träna, säger Carolina Lindvall, rehab assistent vid Västerviks kommun.

Under dagen höll en fysioterapeut och en arbetsterapeut från Västerviks kommun en föreläsning om hur man undviker fallskador. Även en sjuksköterska var med och berättade om hennes arbete.

Rollatorservice

En rollator är ett väldigt bra hjälpmedel för äldre att använda när balansen börjar svikta eller att man få svårt att gå. Men det är inget hjälpmedel som håller i all evighet. De måste servas minst en gång om året.

Minst fyra personer från Västerviks kommuns rehab team såg till att skruvar skruvades åt och smörjdes upp samt kollade upp att allt var okey.

För Asta Johansson, som bor i närheten av rosavilla blev det en stor förändring.’

- Jag fick en helt ny rollator, säger hon.

Den tidigare var för utsliten.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt