Annons:

Elevernas skåp på gymnasiet blir kvar

Elevskåpen i Västerviks gymnasium blir kvar.

Elevernas skåp på gymnasiet blir kvar

Nej, det blir inte några större skåp för eleverna på Västerviks gymnasium. De nuvarande anses av en del elever vara för små, men skåpen blir kvar, däremot utökas andra förvaringsutrymmen på skolan.

Annons:

En elev lämnade förra hösten in en motion om att de nya skåp som Västerviks gymnasium satt in, var på tok för små. Motionen togs upp på ungdomsfullmäktige i våras och den togs senare upp i kommunstyrelsen där det blev en återremiss.

BUN (Barn-och utbildningsnämnden) svarade med att de anser att skåpen är fullt tillräckliga och att det skulle kosta cirka tre miljoner kronor att byta ut dem, pengar som kan användas till annat.

Även kommunens ungdomsråd har berett motionen och även de anser att pengarna kan användas till roligare saker som gynnar eleverna än nya skåp.

Beslutet i kommunstyrelsen blev att skåpen blir kvar men att skolan får i uppdrag att hitta andra utrymmen med digitala lås, där eleverna kan lämna sina saker de har med sig till skolan, som inte går in i skåpen. Till exempel mopedhjälmar.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt