Annons:

Viltolyckorna fortsätter att öka – här sker flest viltolyckor

Viltolyckorna fortsätter att öka i Västerviks kommun.

Viltolyckorna fortsätter att öka – här sker flest viltolyckor

Viltolyckorna fortsätter att öka i Västerviks kommun. Redan nu är det rekord i antalet viltolyckor med vildsvin, sedan mätningarna startade år 2010. Även olyckor med dovhjort har en markant uppåtgående trend. Här nedan visas statistik var de flesta viltolyckorna sker i Västerviks kommun.

Annons:

Mellan fredag och söndag har det inträffat 13 viltolyckor i Västerviks kommun. Åtta av dem var med rådjur inblandade tre med vildsvin och en var med dovhjort och kronhjort.

I statistiken syns det att viltolyckorna ökar i Kalmar län och att ökningen i Västerviks kommun följer trenden. Det är främst tre viltslag som sticker ut när det gäller ökningen av viltolyckor sedan mätningarna från Viltolycksrådet startade. Det är rådjur, vildsvin och dovhjort.

Markant ökning

När det gäller vidsvin är ökningen markant. Under åren 2010-2018 har det i snitt inträffat 440 viltolyckor med vildsvin per år. Redan i september 2019 har det inträffat 579 viltolyckor med vildsvin i Kalmar län.

Även viltolyckor med dovhjort har ökat i jämförelse med samma perioder. I snitt inträffade det 150 viltolyckor med dovhjort per år 2010-2018. Till och med september 2019 har det inträffat 163 viltolyckor med dovhjort.

När det gäller viltolyckor med rådjur ligger de fortfarande på en hög nivå, 2 224 viltolyckor har inträffat i år fram till september. Årssnittet från 2010 är 2 797 olyckor.

Här inträffar flest viltolyckor i Västerviks kommun

Den väg där det inträffar flest viltolyckor på är riksväg 35. Där inträffade det förra året 1 812 på vägen mellan Gamleby och Linköping. De flesta av dess inträffar mellan Överum och Linköping (1 153) de övriga (659) inträffade mellan Gamleby och Överum.

E22 mellan Gamleby och söder ut mot Blankaholm är också väldigt olycksdrabbad. Där inträffade det 926 viltolyckor förra året. Där sticker Gladhammar ut med 281 olyckor följt av sträckan Västervik – Gunnebo där det inträffat 254 viltolyckor och sträckan Gamleby-Västervik där det inträffat 253 viltolyckor. 

Riksväg 40 mellan Hyttan och Ankarsrum inträffade det 303 viltolyckor förra året.

Länsväg 842 mellan Gamleby och Blackstad är också den drabbad av många viltolyckor 286 olyckor samt riksväg 135, mellan Stångeland och Odensvi där det inträffade 202 viltolyckor förra året.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt