Annons:

Regionen och kommunen möts över gränserna

Den 24 oktober genomförs en samverkansdag mellan kommunen och region Kalmar län, för att diskutera och lära sig hur man kan arbeta mer nära varandra, vad det gäller psykisk ohälsa i samhället.

Annons:

Det är en heldag som man kommer att träffas på Bryggaren i Västervik. Lina Ohlsson, samordnare inom socialkontoret i Västerviks kommun, har tillsammans med två kollegor, uppdraget att genomföra samverkansdagen.

- Vi ska bli ännu mer medvetna om varandra och hur vi tillsammans kan arbeta för psykisk ohälsa i samhället samt slutenvård, säger hon.

Det är inte bara kommunen och regionens anställda som kommer för att lyssna och lära den 24 oktober.

-  Arbetsförmedlingen, försäkringskassan, försörjningsstöd, daglig sysselsättning och polisen kommer, säger Lina Ohlsson.

Varför kommer polisen att närvara?

- Vi har mycket missbruksproblematik att jobba med, därför är det bra att de kommer och berättar om sina erfarenheter och lyssnar på andra föredrag.

Många föredrag

Det väntas komma 260 personer till Bryggaren den 24 oktober och de ska få lyssna till flera olika föredrag. Bland annat kommer Glädjekällan att medverka samt, beroendeenheten och vuxenenheten.

- Det kommer också en extern föreläsare, en brukare, som berättar om sina upplevelser och erfarenheter av vården och hur den har blivit bättre.

Dagen innebär att många personer över arbetsgränserna träffas och kan mötas och de får ett ansikte på de som de kommer att jobba med under vissa utredningar och överlämningar mellan region och kommungränser.

- En sådan här dag är guld värd för oss, säger Lina Ohlsson.

Som avlutning på dagen kommer Morgan Alling, skådespelare, regissör och föreläsare att berätta om sina erfarenheter från det han var barn med alkoholiserade föräldrar. För Morgans del slutade barndomen i fosterhem och han ska berätta om hur det påverkade honom som barn att flyttas mellan olika boenden.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt