Annons:

Skolan i kommunen har vänt trenden – har högst meritvärde i länet

Magnus Bengtsson, barn-och utbildningschef är glad när han bläddrar i rapporten som visar att Västerviks skolor har högst meritvärde i länet.

Skolan i kommunen har vänt trenden – har högst meritvärde i länet

Samtliga elevgrupper i skolan har höjt sina meritvärden i Västerviks kommun. Nu har skolan i Västerviks kommun högst meritvärde i Kalmar län.
- Det är tack vare ett fantastiskt arbete av alla medarbetare, säger Magnus Bengtsson, barn-och utbildningschef vid Västerviks kommun.

Annons:

Särskilt roligt är det att meritvärdet för behörighet att komma in på gymnasiet har ökat kraftigt efter att ha legat långt under flera år.

- Nu är det 89 procent av alla elever som får behörighet att komma in på gymnasiet, säger Marcus Fridlund (S) ordförande i barn-och utbildningsnämnden, (BUN).

För inte så länge sedan var det endast 68 procent av eleverna som gick ut nionde klass som hade behörighet att komma in på gymnasiet.

- Då fick vi sitta och bevilja dispenser till elever som ville komma in på gymnasiet. Det behövs inte längre, då de kommer in på egna meriter, säger Marcus Fridlund.

Högt meritvärde

I en rapport om meritvärdena i Kalmar län visar det sig att Västerviks kommuns elever har högst meritvärde i länet.

- I Västerviks kommun har samtliga skolor det genomsnittliga meritvärdet 234,4 poäng. Tittar man bara på de kommunala skolorna har man lite högre värde, 237,9 poäng, säger Magnus Bengtsson.

Han säger att samtliga elevgrupper har ökat sina meritvärden kraftigt.

- Det gäller pojkar, flickor och nyanlända, säger Magnus Bengtsson.

Snittet för alla skolor i Kalmar län är ett meritvärde på 224 poäng.

Vad är det som gjort att ni har ökat så mycket de senaste åren?

- Det är många faktorer som spelar in. Jag vill inte lyfta fram någon enskild faktor. Det handlar mer om ett gediget lagarbete.

Han lyfter ändå några framgångsfaktorer.

- Det är arbetsformerna för undervisningen, ledarskapet i klassrummet, läslyftet och klasshälsan är några framgångsfaktorer. Men återigen det är det gemensamma lagarbetet som har lyft meritvärdet. Mycket tack vare ett fantastiskt arbete av våra medarbetare, säger Magnus Bengtsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt