Annons:

Föreläsning om ungas utsatthet på nätet

Den 23 oktober är det föreläsning om ungas tid och utsatthet bakom skärmen på Västerviks gymnasium.

Föreläsning om ungas utsatthet på nätet

Vad är det som unga möter när de är ute på nätet och hur kan man minska konflikter mellan unga och vuxna om hur mycket skärmtid unga ska ha? Det är viktiga frågor som tas upp vid en föreläsning på Västerviks gymnasium den 23 oktober.

Annons:

Simon Leijnse är kommunikatör i Region Kalmar län och har varit med om att planera föreläsningarna om barn – och ungas skärmtid.

- Vi har tagit in två föreläsare som kommer att på olika sätt tala om ämnet skärmtid och utsatthet på nätet i barn-vuxen relation.

En av de två föreläsarna är Jonas Svensson som tar upp ämnet familjerelation.

- Vilka beteende är det som triggar igång konflikter och vilka olika synsätt har man angående skärmtid inom familjen, säger Simon Leijnse.

Caroline Edvall har lång erfarenhet att tala om svåra frågor som döljer sig bakom vackra fasader.

- Hon går mer på djupet och talar om ungas utsatt het på nätet. Hon talar mycket utifrån föräldraperspektiv där alla föräldrar är rädda om sina barn.

De här frågorna har funnits i vårt land i årtionden men de har flyttat närmare när tekniken blivit mer tillgänglig via laptop och smarta telefoner.

Utsatthet och normer på nätet

Det är psykiatriförvaltningen i Kalmar län som arrangerar föreläsningarna och de går under namnet ”Utsatthet och normer på nätet”.

- Man tar upp saker som vad händer med personer som spenderar allt mer tid framför en skärm. Föreläsningarna genomförs två gånger under dagen, dels vid lunchtid, då elever och pedagoger får möjlighet att delta samt på kvällstid, då föreläsningarna riktar sig till föräldrar och anhöriga, säger Simon Leijnse.

Föreläsningarna kommer att genomföras i Kalmar, Västervik och Oskarshamn.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt