Annons:

BUN hoppas på nollresultat – men magkänslan säger oro

Fortfarande är det osäkert om BUN kommer att klara sin budget för 2019

BUN hoppas på nollresultat – men magkänslan säger oro

Trots att det inte har hänt så mycket vad det gäller att förbättra ekonomin inom Barn-och utbildningsnämnden hoppas man fortfarande på att nå ett nollresultat.
– Våra insatser har visat på vissa förbättringar men det finns ändå en oro för att vi ska klara budgeten, säger Magnus Bengtsson, barn- och utbildningschef i Västerviks kommun.

Annons:

Det var efter sommaren som BUN införde striktare regler för hur verksamhetscheferna kunde hantera sina kostnader. Man införde anställningsstopp, mer strikta inköpsregler och minskade utbildningsinsatserna för att lyckas med att komma ner till ett noll-resultat för 2019. Det är den obligatoriska skolan, där resultatet är som mest kritiskt. I prognosen för 2019 hoppas BUN att de ska lyckas nå ett minusresultat på åtta miljoner kronor och på det sättet hindra att de ökar underskottet ytterligare.

För att lyckas med konststycket att nå ett nollresultat måste Västerviks gymnasium fortsätta att hålla i sina kostnader och nå ett överskott i budgeten på sex miljoner kronor, vilket man troligen lyckas med, då det handlar om hyreskostnader som har fördröjts.

"Fortfarande ett krisläge"

Andra verksamheter som Komvux, SFI och Förskola måste också hålla i sina pengar på ett stramt sätt.

- Vi kommer att se kostnadsutvecklingen under hösten. Det visar om prognosen som visar ett nollresultat håller, säger Magnus Bengtsson.

Han när en förhoppning om att man lyckas nå ett nollresultat och undvika att ett negativt resultat följer med BUN in i nästa år.

– Det är fortfarande ett krisläge så det finns ändå en oro för att vi ska klara budgeten, säger Magnus Bengtsson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt