Annons:

Dömd för dubbelmord - nu vill han bli friad

2012 dömdes en man till livstids fängelse för dubbelmord i Flakböle på norra Öland. Mannen var också länge misstänkt för ett annat dubbelmord i trakten. Nu har mannen anlitat en stjärnadvokat för att få till en ansökan om resning till Högsta domstolen, uppger P4 Kalmar.

Annons:

En man i dryga 60-årsåldern avtjänar i dag ett livstids fängelsestraff efter att 2014 blivit fälld i både tingsrätt och hovrätt för dubbelmordet i Flakböle på norra Öland 2012.

Två personer, en av den dömde mannens bästa vänner och hans fru, hittades mördade i ett nedbrunnet garage.

Misstänkt för annat dubbelmord 

Mannen var även länge misstänkt, och åtalades också, för ett annat dubbelmord på norra Öland sex år tidigare.

Det var natten den 31 augusti 2006 som en villa i Mellby, strax söder om Byxelkrok och inte långt från Flakböle, brann ner till grunden. I brandresterna anträffades en man och en kvinna döda, som senare visade sig ha blivit mördade.

Den misstänkte mannen, som senare dömdes för mordet i Flakböle, är son till kvinnan som mördades i Mellby. Han friades dock för Mellby-mordet, som nyligen lyftes upp på polisens kalla fall-lista, av Kalmar tingsrätt som ansåg att bevisningen var för tunn.

Stjärnadvokat har anlitats 

Nu vill mannen även bli frikänd för Flakböle-mordet och förbereder en resningsprocess till Högsta domstolen, berättar P4 Kalmar idag.

Enlig P4 Kalmar har mannen anlitat en av Sveriges mest kända brottmålsadvokater, Björn Hurtig, för att granska ärendet.
– Det är några detaljer i det han har sagt till mig som jag känner att jag skulle vilja granska. Jag vill se om det ligger något i det han säger, och om det gör det så kan det kanske förändra en eller annan sak, säger Björn Hurtig till P4 Kalmar.

Mannen har tidigare överklagat livstidsdomen till Högsta domstolen, som dock inte har beviljat prövningsrätt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt