Annons:

Reparationen blev felaktig och bristfällig – får rätt av ARN

ARN ger en kvinna delvis rätt i en tvist om en bilreparation som gick snett.

Reparationen blev felaktig och bristfällig – får rätt av ARN

Det blev inte alls så som kvinnan hade tänkt när hon lämnade in sin bil till ett företag som reparerar bilar i Västervik. Det blev dyrare än avtalat och när hon åkte därifrån lät det jättehögt från bilens ljuddämpare, men det var bara början.

Annons:

Kvinnans bil hade inte blivit godkänd på besiktningen. Därför lämnade hon in bilen för att den skulle repareras. Hon kom överens om ett pris med en bilreparatör i Västervik som lovade åtgärda bristerna och besiktiga om bilen.

När kvinnan senare skulle hämta den reparerade bilen var priset 200 kronor högre än det man kommit överens om. Anledningen var att man fått beställa fler delar. Hon fick besiktningspappren och när hon körde därifrån upptäckte hon att del läk väldigt mycket om bilens avgassystem/ljuddämpare. Bilens radio var också ur funktion samt att den var nu trög att köra. Hon hämtade sin sambo som följde med till bilreparatören som med flit hade meckat med ljuddämparen.

- Folk brukar vilja att deras bilar ska låta högt, fick hon till svar.

Kvinnan hade inte alls begärt att bilen skulle låta högt och krävde att bilföretaget skulle åtgärda det man ställt till med. Det lovade man om kvinnan betalade några tusen kronor extra.

Lämnade in bilen hos en auktoriserad bilreparatör

Kvinnan var rädd att hennes bil inte skulle gå att använda och valde att lämna den till en auktoriserad bilreparatör istället. Det kostade henne 2 098 kronor att få de fel som den första bilfirman hade ställt till med.

 Kvinnan anmälde bilreparatören till ARN (Allmänna reklamations Nämnden) då hon inte fick gehör på sina krav att få tillbaka de 4 700 kronorna som hon betalat för den bilreparation hon inte blev nöjd med samt 2 98 kronor för att en annan verkstad skulle åtgärda bristerna som den första bilreparatören gjort.

Bilreparatören anser att de har utfört ett korrekt arbete utifrån kvinnans önskemål, även arbetet med att förstärka ljudet på avgasröret.

ARN ger kvinnan delvis rätt och anser att bilreparatören ska betala 2 098 kronor till kvinnan för det arbete som en annan verkstad gjort. Däremot anser nämnden att hon inte ska få igen pengarna för reparationen som genomfördes av bilreparatören i första läget.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt