Annons:

EXTRA: KEDJAN VARSLAR I BÅDE VIMMERBY OCH VÄSTERVIK

En förmodad vikande marknad är huvudorsaken till att Engströms Bil nu varslar anställda på sina anläggningar i Vimmerby och Västervik. Personalen fick beskedet i går.

Annons:

Engströms Bil, med verksamhet i Linköping, Vimmerby och Västervik, omsätter cirka 1,3 miljarder kronor och har omkring 290 anställda.

I går informerades personalen på anläggningarna i Vimmerby och Västervik om att företaget avser att varsla totalt sex tjänstemän där.

Enligt vd Henrik Jedberger förväntas personalneddragningarna fördelas ungefär lika mellan service och försäljning samt geografiskt mellan orterna.

– Det har inletts fackliga förhandlingar och jag vill inte föregå dessa, men det är vad vi tänker oss. Anledningen till personalneddragningen är att vi omorganiserar både på service- och försäljningssidan, säger Jedberger.

Vad är anledningen till att ni omorganiserar i Vimmerby och Västervik?

 – Vi ser framför oss en vikande marknad, det är grundargumentet. Framför allt har vi sett en avmattning på servicemarknaden den senaste tiden. Vi vill stå starkt rustade för framtiden, och hellre förekomma än att förekommas, säger Henrik Jedberger.

– Vi måste hela tiden ifrågasätta våra arbetssätt och processer, sedan gör digitaliseringen att vi blir effektivare.

Ska anställda och kunder vara oroade för anläggningarna i Vimmerby och Västervik?

– Verkligen inte. Snarare tvärtom. Det här gör vi för att möta framtiden. Företagets själ är i Vimmerby och Västervik, det här handlar inte om någon nedmontering utan om att vi ska bli starkare.

När informerades personalen om förändringarna?

– Det fick de under torsdagen på båda orterna. Vår närvaro är stark där nu för att stötta och ge svar till organisationen. Sådana här besked är så klart tunga att ge, säger Henrik Jedberger.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt