Annons:

Katharina Arvidsson har varit ICA-handlare i Västervik 25 år

Katharina Arvidsson berättar om sitt yrkesliv som Ica-handlare i Västervik som varit i 25 år.

Katharina Arvidsson har varit ICA-handlare i Västervik 25 år

Hon började med att sitta i kassan varannan helg i ICA i Nässjö. På den vägen är det och Katharina Arvidsson har jobbat sig uppåt trappsteg för trappsteg och är nu en av landets mest respekterade Ica – handlare och driver Ica Maxi i Västervik. Om några veckor bjuder hon på stort tårtkalas i sin butik för att fira de 25 åren i Västervik.

Annons:

Det var inte självklart att Katharina skulle börja jobba på Ica. Men under studietiden behövde hon pengar och fick jobba varannan helg på Ica i Nässjö. Hon gillade arbetet och efter skolan började hon jobba i den affären på heltid. Kort därefter tog hon som 21 åring över en liten Ica-butik i Eksjö. Det berättar hon vid 07:30, när hon samtalar med Niklas Lind från Västervik Framåt.

Av en slump kom hon till Västervik när Ica lanserade sin lågpriskedja Rimi.

- Det var en vacker stad och jag tyckte att jag kunde flytta hit och jobba.

Då var det en helt annan matkultur i landet och det var svårt att få ihop lönsamheten.

- Då letade alla minsta möjliga kostnad för att nå mättnad. Nu är det annorlunda, säger hon.

Ica kvantum startade några år senare och Katharina drev butiken framgångsrikt.

- Jag minns första tiden när vi startat Ica Kvantum vilken enorm skillnad det var mot att jobba i Rimi. Vi dubblade butiksbesöken och omsättningen nästan över en natt.

Ica Kvantum utvecklades och Katharina kände att butiken behövde mer utrymme. Valet blev att flytta butiken till Ljungheden.

- Det var nervöst i början. Jag besökte ofta det som var en grusgrop och undrade om det skulle gå att driva en butik där.

Det gick bra och kunderna följde med henne till Ica Maxi.

Uppvuxen på en lantgård

Katharina säger att hon är uppfödd med att jobba de timmar hon inte sover och därför ar det inte svårt att jobba mycket.

- Jag växte upp på en lantgård i Småland och det var alltid mycket att göra där. Det som var utmärkande var att det alltid var en arbetsglädje med det man gjorde och det var viktigt för att kunna jobba mycket.

Hon har tagit med sig ledordet arbetsglädje till sina butiker som hon drivit och det märks att kunderna uppskattar att de möts av en personlig tusch när de kommer in i butiken.

- Vi vill vara ett ställe där kunderna gillar att vara. Vi som jobbar har trevligt tillsammans och det smittar av sig på butiken och våra kunder.

Mycket på gång

Det kommer att bli en del förändringar i butiken framöver. Men först ska det bli tårtkalas när Katharina firar 25 år som Ica -handlare i Västervik.

- Den 13 november blir det tårtkalas då bjuder jag alla kunder på tårta.

Nästa år kommer Ica Maxi att bli större, då man kommer att bygga ut cafét samt bygga en drive in för att hämta matkassar och att man kommer att bygga om en del av kassorna så de blir scanning kassor istället.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt