Annons:

  • Så ser politiken i Västervik på det uteblivna beslutet om färjetrafik

    Harald Hjalmarsson (M)

  • Så ser politiken i Västervik på det uteblivna beslutet om färjetrafik

    Conny Tyrberg (C)

Så ser politiken i Västervik på det uteblivna beslutet om färjetrafik

Politikerna i Västervik är överens om att färjetrafiken mellan Västervik och Visby är viktig för kommunen. De hyser också en stark förhoppning om att trafiken kommer att fortsätta under 2020, men de vill se en förändring mot hur upplägget var sommaren 2019.

Annons:

Harald Hjalmarsson (M) anser att det inte var någon lyckad förändring att Destination Gotland inte trafikerade Västervik-Visby varje dag under sommaren.

- Med facit i hand kan man konstatera att säsongen inte var lyckad. Man valde att inte trafikera Västervik under onsdagar och torsdagar vilket gjorde att resenärer tvingades stanna tre nätter i Visby om de reste på tisdagen. Det innebar att passagerare valde att åka från Oskarshamn istället för Västervik om de bara skulle stanna där i ett dygn, säger Harald Hjalmarsson.

Även Conny Tyrberg (C) är inne på samma linje.

- Det är mycket värt för Västervik om trafiken sker varje dag.

Harald Hjalmarsson säger att det krävs att fler passagerare reser både från Oskarshamn och Västervik, därför är det viktigt att marknadsföringen blir tydligare.

- Intresset från Östergötland är redan starkt för Västervik och att öka marknadsföringen där för att det finns en färja över till Visby som har avgångar varje dag under sommaren är viktigt.

Han skulle gärna se att passagerartrafik med tåg skulle finnas från Lucernahamnen, först och främst in till stationen i Västervik.

Samtal är igång

Conny Tyrberg säger att det är samtal som pågår mellan Västerviks kommun och Destination Gotland.

- Det är samtal som förs i en positiv anda. Jag ser ingen anledning att tro att det inte blir någon färjetrafik till Visby nästa år.

Han säger att Västerviks kommun är angelägna om att utveckla besöksmålen Vimmerby-Västervik-Visby och då är färjetrafiken en viktig del av det.

Harald Hjalmarsson säger också att det pågår diskussioner mellan Destination Gotland, Västervik Framåt och Västerviks kommun.

- Jag hoppas inte att Destination Gotland överväger att lägga ner färjetrafiken. Jag hoppas att kommunen kommer att öka sina kontakter med Destinationen och profilera Västervik som den destination som har kortast överfart. Då är det mycket som talar för att Västervik kommer att ha kvar sommartrafiken till Visby, säger Harald Hjalmarsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt